Populaire ovenschotelrecepten

Ovenschotels zijn ontzettend populair tegenwoordig. Er worden steeds meer recepten ontdekt en ontwikkeld voor ovenschotels en het biedt dan ook ontzettend veel variatie. Wil je graag wat inspiratie voor populaire ovenschotelrecepten? Lees verder in deze blog en kom achter populaire recepten die zeker de moeite waard zijn om te proberen. Ze kosten niet veel tijd om klaar te maken en het resultaat zorgt iedere keer voor een smakelijke verrassing.

Ovenschotelrecepten die veel worden gemaakt

Hieronder een aantal recepten die veel worden gemaakt als ovenschotel en ook niet moeilijk zijn om te maken.

 1. Lasagne
  Een populair recept is lasagne. Dit wordt vrijwel altijd als ovenschotel gemaakt.
 2. Aardappelgratin
  Aardappelen met room, knoflook, Parmezaanse kaas en boter. Dit wordt steeds populairder en is gemakkelijk om te maken. Tip: serveer met een heerlijk entrecote met bearnaisesaus.
 3. Zalm met citroen en dille
  Zalm uit de oven is heerlijk en gezond! Erg lekker met citroen en dille.
 4. Kippenparmigiana
  Een heerlijk kiprecept uit de oven. Als je twijfelt welke saus je moet kiezen, dan vind je hier een chimichurri recept.
 5. Vegetarische moussaka
  Vegetarische recepten worden ook steeds populairder. Zo ook deze vegetarische moussaka.
 6. Pastabak met spinazie en champignons
  Een pasta als ovenschotel is niet het eerste waar je aan denkt als je aan een pasta denkt, maar het kan verrassend lekker uitpakken. Voeg groenten naar keuze toe en een pasta die jij graag wilt. Even in de oven met wat vocht en klaar is de pasta ovenschotel!
 7. Ratatouille
  Een optie vol groente, dat is ratatouille. In de oven wordt het gegrild en dit geeft een heerlijke smaak.
 8. Sheperd’s Pie
  Dit is een ovenschotel met groenten en gehakt, bedekt met aardappelpuree. Leg het in de oven tot de bovenkant bruin is en klaar is de Sheperd’s Pie.
 9. Gevulde paprika’s
  Vul de halve paprika’s met een mengsel naar keuze. Dit kan gehakt en groente zijn, maar ook enkel groente als je het liever vegetarisch hebt.

De voordelen van een ovenschotel

Naast dat ovenschotels vaak erg lekker zijn, hebben ze ook veel voordelen. Zo zijn de meeste ovenschotels gemakkelijk te bereiden. Je kunt alles voorbereiden en het dan gemakkelijk bereiden. Ook is het tijdbesparend. Als de ovenschotel in de oven staat, heb je tijd om andere dingen te doen als opruimen. Dit scheelt na het eten weer tijd. Als je voor grote groepen kookt, zijn ovenschotels ook een aanrader. Je kunt een ovenschotel gemakkelijk aanpassen aan een dieet, dus als je iets minder van een bepaald ding wilt, dan is dat gemakkelijk te veranderen. Tot slot is het heel erg lekker om de ovenschotel te serveren met een frisse en gezonde salade. Terwijl de schotel in de oven staat te garen, maak je in een handomdraai een verse salade klaar.

Heb je veel restjes? Ook dan zijn ovenschotels ideaal. Van veel restjes kun je een lekkere ovenschotel maken en een ovenschotel zelf is ook handig om te eten als restje. Je kunt gemakkelijk een stuk bewaren in de koelkast. Ten slotte is een groot voordeel van een ovenschotel dat het gemakkelijk schoon te maken is. Als je bakpapier of een bakvorm gebruikt, is het opruimen na het koken van een ovenschotel meestal vrij eenvoudig.

Plaats een reactie